Endret: 15 okt 2016     Opprettet: 29 mar 2016

Viktig informasjon til alle beboere! Bytte av leverandører for tv og internett fredag 1. april

Fredag 1. april bytter vi leverandører både for tv og internett. Vi går da over fra Canal Digital til fiberbredbånd levert av Lynet Internett. Tv blir levert av RiksTV. Her kommer en del viktig informasjon om det nye tilbudet, samt detaljer om hvordan vi gjennomfører overgangen.

Vedrørende internett fra Lynet:

Styret har inngått avtale med Lynet Internett om levering av ekte fiberbredbånd til borettslaget. Fiberbredbånd fra Lynet Internett har flere fordeler sammenlignet med bredbånd levert over telefon- eller kabel-TV nettet:

-Billigere - Månedsprisen er lavere, samtidig som hastigheten alltid er høyere

-Garanterte hastigheter – Med fibernett får man den hastigheten man betaler for

-Ingen blokkeringer - Lynet mener internett skal være fritt og åpent for alle, og blokkerer eller sensurerer derfor ikke nettet på noen måte.

-Ubegrenset kapasitet - Ingen påvirkning av hastighet grunnet andres bruk i bydelen

-Synkrone hastigheter - Viktig for de som har hjemmekontor, bruker skylagring eller digitale strømmetjenester som f.eks. Netflix, Viaplay, HBO Nordic og TV2 Sumo

-Stabil tjeneste - Uansett valgt hastighet så er kvaliteten den høyeste på markedet

Vi har fremforhandlet noen viktige punkter i forbindelse med at leverandøren

installerer fibernettet:

-Leverandøren står for hele investeringen i forbindelse med installasjonen

-De dekker alle vedlikeholdskostnader av nettet

-De første 2 årene leveres 50 mbps til alle boenheter og denne øker deretter til 100 mbps for de neste 3 årene uten ekstra kostnad.

-De som ønsker seg høyere hastigheter kan for egen regning oppgradere til rimelige priser via leverandørens hjemmeside www.lynet.no .

Hastighet/pris:

Lyn - 50/50 Inkludert

Olja Lyn - 100/100 - 99 kr

Orkan 250/250 - 149 kr

Tornado 500/500 - 249 kr

Tyfon 750/750 - 349 kr

Syklon 1000/1000 - 499 kr

Som noen av dere har merket så har det blitt utført installasjon av det nye fibernettet i eiendommen. Entreprenøren har ikke sluttført arbeidet helt enda, men det nye nettet vil være aktivt fra torsdag 31. mars, og dere kan da koble inn nettverkskabel direkte i veggkontakten uten bruk av modem. Dere skal da benytte telefonkontakten som det finnes én av i hver leilighet. Det varierer fra leilighet til leilighet hvor denne veggkontakten er plassert, i noen av de minste leilighetene finner man den i stuen, de fleste andre ser ut til å ha den på et av soverommene. Vi har ikke vært inne i alle leilighetene og testet signalet, men stikkprøver viser at signalene ser ut til å være i orden. Alle beboere kan fra torsdag 31. mars teste om de kommer seg på nett via telefonkontakten. Dersom dere ikke kommer dere på nett, må dere kontakte Lynet Support på tlf: 21 99 33 66 (mandag-fredag kl. 09:00-18:00). Det vil være personell fra Lynet tilgjengelig for oss i denne perioden for å sikre at overgangen går så smertefritt for seg som mulig. For beboere som ønsker å flytte internettuttaket fra f.eks. soverom til kontor eller stue, ber vi om at dere melder dette inn til Lynet Support, så vil det komme en montør og utføre de nødvendige arbeider. Beboere som i dag bruker telefonkontakten til trygghetsalarm må ta kontakt med hjelpemiddelsentralen og be om IP-basert trygghetsalarm. Andre spesielle behov kan meldes inn til styret på klosterhagen@gmail.com eller telefon 47647224 (styreleder).

Over halvparten av beboerene har oppgradert internetthastigheten hos Canal Digital, og betaler derfor ekstra pr. mnd. Når vi nå 1. april går ut av avtalen med Canal Digital vil disse avtalene automatisk bli kansellert, og allerede innbetalte beløp for perioden utover 1. april vil bli tilbakebetalt. Man trenger derfor ikke foreta seg noe som enkeltperson overfor Canal Digital når det gjelder individuelle avtaler om oppgradering av internetthastighet.

Styret er fornøyd med å ha fått på plass en ny og fremtidsrettet infrastruktur som tilfredsstiller kapasitetskravet i borettslaget nå, og i fremtiden.

Vedrørende TV fra RiksTV:

Når vi nå går over til RiksTV så vil det gi oss 53 kanaler mot de 42 (27 faste + 15 valgfrie) kanalene vi har i dag. Man kan i tillegg kjøpe kanalpakker. Alle kanaler som finnes i HD vil bli levert i HD.

-Riks-TV Rikspakken

-Musikkanaler

-SMART-boks II HD PVR installert i alle leiligheter. Opptaksmulighet inkludert i prisen. Kan koples direkte til WiFI.

-Se TV hjemme, på hytta, i båten, i camingvogna: Tv inntil fire steder - uten ekstra abonnementskostnad.

-TV på nettbrettet

-RiksTV-appen og RiksTV Junior-appen

-Egen underholdningsportal med: Ukesarkiv (gratis), Filmleie (koster penger pr. film) og Barnas Univers (gratis)

TV-signalene kommer gjennom samme coax-utgang som vi i dag benytter til tv. Så snart de nye HD-PVR boksene fra RiksTV er blitt utlevert, skal man derfor bytte ut de gamle boksene fra Canal Digital med RiksTV sine bokser. Eksisterende tv-bokser og modem er Canal Digital sin eiendom, og alle vil snarlig motta retursedler fra Canal Digital og må da sende dette inn.