1 des 2019

Ny røykvarsler til alle - og noen ord om brannverntiltak

Vi markerer røykvarslerdagen 1. desember med å gi ut nye røykvarslere til alle beboere.

Desember nærmer seg og høytiden er en av årets verste brannmåneder. Røykvarslerne montert i leilighetene nærmer seg 10 år gamle og er derfor modne for utskiftning. Forebyggende brannvern er en svært viktig del av styrearbeidet, derfor har styret gått til innkjøp av nye røykvarslere til samtlige leiligheter i borettslaget, og vi oppfordrer alle beboere til å skifte ut den gamle røykvarsleren med ny.

Vi minner om at det er lovpålagt med minimum en røykvarsler per leilighet, samtidig oppfordrer vi alle til å anskaffe én røykvarsler til hvert rom for å ivareta både egen sikkerhet og sikkerheten til fellesskapet. I esken med ny røykvarsler følger det med monteringsinstruks og et 9V batteri.

Vi ber alle gjennomføre en funksjonstest en gang per måned for å påse at både røykvarsler og batteri er i riktig stand. Røykvarsler og batteri vil bli hengt i en liten pose på dørhåndtaket til leilighetene i løpet av røykvarslerens dag, søndag 1. desember. Hvis det er beboere som ikke er hjemme denne dagen, vennligst ta kontakt med styret slik at røykvarsler kan bli utdelt på en annen dato. Til slutt ønsker vi alle en riktig god høytid med noen forebyggende brannverntiltak:

1. Vær forsiktig med bruk av levende lys, unngå bruk av levende lys på juletreet, og husk å sette lys på underlag som ikke brenner.

2. Slukk alle levende lys før du forlater boligen eller går til sengs om kvelden.

3. Gå aldri fra komfyren når du lager mat; Det gjelder også julematen.

4. Bruk et tidsur eller en smartkontakt til å stille inn når juletrebelysningen, adventsstjernene og andre elektriske apparater skal skru seg av, for eksempel når du går på jobb og når du legger deg.

5. Bli enig om hvem som har ansvar for å slukke lysene. En grei regel som er enkel å huske, er at den som tenner lysene også slukker dem.

6. Sjekk månedlig at røykvarslerne fungerer som de skal.

7. Pass på at du ikke tildekker varmeovner, som panelovner, oljeovner etc. Rydd unna alt som kan komme i kontakt med ovnene.

8. I desember kan strømforbruket bli høyere enn det elektriske anlegget i boligen din er dimensjonert fort. Følg med på om sikringene er varme eller om det lukter svidd i sikringsskapet.

9. Selv om julemåneden er travel, ikke fall for fristelsen å benytte vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin når du sover eller er ute fra leiligheten. Elektriske apparater er årsaken til mange boligbranner hvert år.