Endret: 14 jan 2019     Opprettet: 17 jan 2017

Lavt trykk i kjøkkenvifta?

Det kommer fra tid til annen henvendelser fra beboere som opplever å ha lavt trykk i kjøkkenvifta.

Det er fra tid til annen beboere som uttrykker misnøye med trekket i kjøkkenviften. Vi har sett at årsakene kan være ulike. Det har vært tilfeller hvor det har vært feil på viftene på taket som har gitt lavt trykk i ventilasjonssystemet. Vi har en god serviceavtale med jevne kontroller av anlegget som normalt fanger opp slike tilfeller. En annen årsak til dårlig trekk i kjøkkenviften kan være at filteret er tett pga. fett og støv. Filteret kan du enkelt vanske ved å kjøre det i oppvaskmaskinen.

Vårt ventilasjonsanlegg er et såkalt balansert system. Derfor er det avgjørende viktig at alle leiligheter "tar inn luft i ventilasjonssystemet" som da leilighetene var nye for at systemet skal være i balanse. Ved oppussing og endringer må dette tas hensyn til. Det er noen beboere som har gjort endringer og f.eks. satt inn kullfilter over ovnen i stedet for eksisterende anlegg. Disse har rådført seg med vårt ventilasjonsfirma for å sikre at systemet som helhet blir ivaretatt (f.eks. ved å gjøre om eksisterende luftinntak til en ventil). Noen opplever at spjeldet (timeren, bryteren på vifta) ikke funger tilfredsstillende. Hvis man tar ut filteret og ser opp i vifta, så vil man se at det er en åpning som blir større når man vrir om på spjeldet. Dette kan ofte sitte fast pga. fett og således ikke gi økt ventilasjon. Hvis dette er tilfelle hos deg anbefales det å forsøke vaske dette. Det kan være vanskelig å komme til for å gjøre dette, men du kan forsøke å sette det inn med et fettløselig middel. 

Hvis deler til viften er defekte, f.eks. at bryteren for å åpne spjeldet er ødelagt, kan man bestille reservedeler hos nimamor.no. Dersom noen ønsker å bytte avtrekksvifte, så har exhausto.no noen alternativer for dette.

Direktelinker til ulike viftedeler: 

Filter

Vribryter

Sokkel til lysrør

Vi bemerker nok en gang at dersom du pusser opp kjøkkenet og har tenkt å foreta endringer vedr. kjøkkenvifta, så må du kontakte styret slik at vi kan sikre at endringene ikke går utover ventilasjonssystemet som helhet.